Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bió termesztés

2011.02.18

„A növények ésszerű megválasztásával, társításával, fény-és árnyékhatással sokoldalúan és kedvezően befolyásolható a növények  fejlődése, növekedése, terméshozama, kondiciója, kártevőktől és kórokozótól való mentessége. A természetes növényi társulásokból mindazok átvihetők a kiskertbe, amelyek jó hatással vannak a kertészeti növények termesztésére.”

  •  Egyre többet olvashatunk arról, hogy a ma termelt növényekben, gyümölcsökben nincs megfeleő mennyiségű vitamin és ásványianyag. Rá kellett jönnünk, hogy a műtrágyák tönkre teszik az élőorganizmusokat, többet ártanak, mint használnak.
  • Csak ajánlani tudom minden kiskert tulajdonosnak, gyümölcs és növénytermesztőnek az „Öngyógyító kiskert” című könyv napi használatát.
  • „ Kertünk legfontosabb feladata családunk, számos barátunk és a házhoz tartozó állatok egészséges táplálása. Ezért azt akarjuk elérni, hogy kertünk lehetőleg kártevő-és kórokozómentes legyen, hogy ezzel is egészégünket szolgálja. Jóllehet a következő megállapítás meglepő, mégis egyértelműen beigazolódott, hogy bizonyos gyógy-és fűszernövények mellett, amelyek táplálkozásunkat jótékonyan kiegészítik, egyben más növények egészséges fejlődését is elősegítik.”
  • Bevallom nem igazán kedveltem, de főleg nem ismertem a sokféle fűszer és gyógynövényt.
  • Idegenkedtünk az új ízektől. Tea formájában azonban már több ilyen növényt használtam háztartásomban.
  •  Reményeim szerint az idén már néhány dolgot el tudok sajátítani a bio termesztés alapjaiból, mert úgy érzem az egyetlen kiút az egészségünk helyreállításában.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.